Vrijwilligersfuncties SPRING 2017

SPRING Guide
Als organisatie proberen wij bezoekers enthousiast te maken voor de voorstellingen bij SPRING. Naast alle promotie via flyers, posters en persberichten, vinden wij het belangrijk om promotie op een persoonlijke manier aan te pakken. Als SPRING guide ga je deze taak op je nemen. Je kent het festivalprogramma, verdiept je inhoudelijk in de voorstellingen en kunt bezoekers wegwijs maken. Met jouw enthousiaste, spontane en communicatieve houding maak je bezoekers enthousiast om voorstellingen te bezoeken. Heb jij een verantwoordelijke houding en ben jij spontaan en niet bang om anderen aan te spreken? Dan is een functie als SPRING guide iets voor jou!

Werkdagen: tijdens het festival (met name 17 t/m 20 mei) + voorafgaand aan het festival een inhoudelijke workshop.

Kassamedewerker
Als kassamedewerker bij SPRING ben je vaak het eerste aanspreekpunt voor bezoekers van de voorstelling.  Je bent zeer gastvriendelijk, helpt bezoekers die kaartjes willen kopen/afhalen en informeert ze over voorstellingen. Het is daarom van belang dat jij het programma van SPRING kent. De Centrale Kassa van SPRING bevindt zich in de Stadsschouwburg, maar ook op veel andere locaties van SPRING hebben een kassapunt waar bezoekers hun kaarten kunnen kopen/afhalen. Ben jij representatief, handig met computersystemen en verdiep je je graag inhoudelijk in het SPRING-programma? Dan is de functie kassamedewerker iets voor jou!

Werkdagen: tijdens het festival + voorafgaand aan het festival een kassatraining.

Publieksbegeleiding/zaalwacht
Als publieksbegeleiding/zaalwacht ben jij het aanspreekpunt voor bezoekers. Je controleert kaartjes bij voorstellingen en installaties, informeert bezoekers en helpt ze waar dat nodig is. Het is daarom van belang dat jij op de hoogte bent van het festivalprogramma van SPRING, zodat jij de bezoekers zo goed mogelijk kan helpen. Je werkt op verschillende locaties bij verschillende voorstellingen. Dit is de kans om SPRING van dichterbij te bekijken en je actief in te zetten voor het festival. Ben jij representatief en vind je het leuk om onze bezoekers een warm welkom te geven? Neem dan contact met ons op. 

Werkdagen: tijdens het festival

Distributie
SPRING bezoekers te communiceren worden gemaakt Als vrijwilliger in het distributieteam verstrek jij voor en tijdens het festival informatie over SPRING: posters, brochures, flyers enz. Het distributieteam springt op de fiets om het drukwerk op tijd te leveren op de verschillende festivallocaties. Maar ook veel plekken in de binnenstad, van café tot bibliotheek. Als vrijwilliger in het distributieteam denk je zelf ook actief mee over waar SPRING materiaal komt te liggen. Zorg jij er straks voor dat dankzij jouw enthousiasme de hele stad niet meer om SPRING heen kan? Schrijf je dan in voor het distributieteam!

Werkdagen: voorafgaand en tijdens het festival

Flexteam
Vrijwilligers in het flexteam zijn, zoals het woord al zegt, super flexibel. Je bent zelfstandig, weet van aanpakken en denkt in oplossingen in plaats van in problemen. Een beetje geduld is wel een vereiste, want je verblijft in het vrijwilligershonk totdat je wordt opgeroepen om in actie te komen. Op dat moment ben jij degene die het plekje komt opvullen en daar zijn we je dankbaar voor. Je neemt dan één van de overige vrijwilligersfuncties over, van een last-minute hulp bij de catering  tot een rol als kassamedewerker bij de Stadsschouwburg. Je bent dus multi-inzetbaar, waardoor je de verschillende facetten van het festival meekrijgt. Herken jij jezelf hierin en word je al enthousiast? Dan is deze functie iets voor jou! 

Werkdagen: tijdens het festival

Kantoorondersteuning
De SPRING crew is al een aantal maanden van te voren bezig met het voorbereiden van het festival. Naar mate het festival dichterbij komt krijgen wij het nog drukker en kunnen we wel wat hulp gebruiken. Je doet lichte productionele klussen en werkt samen met andere SPRING medewerkers op kantoor, waardoor je het team leert kennen. Het is belangrijk dat jij communicatief en representatief bent voor SPRING. Kun jij tegen een beetje werkdruk en wil jij graag een kijkje nemen achter de schermen? Neem dan contact met ons op! 

Werkdagen: voorafgaand aan het festival

Julian Hetzel
Dit jaar kun je op een hele bijzondere manier vrijwilligerswerk bij SPRING doen. Julian Hetzel is een gerenommeerde theatermaker en hij is op zoek naar vrijwilligers voor bij zijn installatie Schuldfabriek. Als vrijwilliger beman je de zeepwinkel die onderdeel is van de installatie en ben je verantwoordelijk voor ticketverkoop en publieksbegeleiding. Je wordt inhoudelijk goed voorbereid zodat je de installatie leert kennen en de essentie begrijpt. Lijkt het je tof om inhoudelijk bij een van de SPRING producties betrokken te zijn? Meld je dan aan als vrijwilliger bij Julian Hetzel.

Werkdagen: tijdens het festival dagelijks van ongeveer 11.00 tot 14.00 uur + voorafgaand aan het festival een instructie van de maker en een kassatraining

(assistent) Locatiemanager
SPRING vindt plaats op verschillende locaties, waaronder Stadsschouwburg Utrecht, Theater Kikker en Het Huis. Wil jij echt betrokken zijn bij het festival en een verantwoordelijke rol op je nemen? Meld je dan aan als (assistent) locatiemanager. Voor deze functie verwachten wij dat je een grotere tijdsinvestering levert, zelfstandig en verantwoordelijk bent. Wil jij meer werkervaring op doen, je CV uitbreiden en je netwerk vergroten? Dan is deze functie iets voor jou!

Voor deze functie vragen we je om je CV en een korte motivatie te sturen naar vrijwilligers@springutrecht.nl.

Werkdagen: tijdens het festival

Bouw, logistiek & techniek
Behalve voorstellingen in de theaters zijn er op SPRING ook toffe locatieprojecten te bewonderen. Om deze locaties om te bouwen tot een echte festivalspot kunnen we wel wat hulp gebruiken. Houd jij ervan om je handen uit de mouwen te steken, heb je geen moeite met sjouwwerk of lijkt het je leuk om als bijrijder op de bakwagen te zitten? Ook als je nog niet zoveel ervaring hebt kun je je aanmelden voor bouw & logistiek.

We zijn ook op zoek naar ondersteuning voor de techniekafdeling. Heb jij al de nodige ervaring m.b.t. techniek? Stuur dan je CV en eventuele toelichtingen naar vrijwilligers@springutrecht.nl

Werkdagen: voorafgaand + tijdens het festival (met name 17 t/m 20, 23 en 24 mei)

SPRING blogger
Deel je graag je mening over theater en dans met anderen? Lijkt het je fantastisch om on-the-spot verslag te doen van een festival? Dan is SPRING op zoek naar jou! SPRING zoekt bloggers met een cutting edge schrijfstijl en affiniteit met theater, dans en festivals. Schrijf/blogervaring is een vereiste en bij voorkeur ben je afkomstig uit Utrecht. We verwachten dat je gedurende het festival minimaal 5 dagen (dagdelen) beschikbaar bent om verslag te doen van voorstellingen en/of de festivalsfeer.
Interesse? Stuur dan voor  30 april a.s. een e-mail met je motivatie, ervaring en minimaal 2 recente blogs/artikels naar marketing@springutrecht.nl Stel in het kort jezelf aan ons voor en vertel waarom jij een SPRING blogger bent!